Blog Dynamic

سیستم اعلام حریق

لزوم کاربرد سیستم های اعلام حریق :آتش سوزی از جمله بلایی است که نه تنها جان انسان ها را در معرض خطر قرار می دهد بلکه میلیاردها ریال خسارت بر اقتصاد کشور و شرکت ها وارد می سازد.لذا کاربرد سیستم های اعلام حریق اتوماتیک سرمایه اطلاعات با ارزش و جان پرسنل شاغل به کار را از گزند صدمات آتش سوزی دور خواهد داشت. البته پیشگیری از گسترش حریق در اماکن مختلف بوسیله این نوع از سیستم ها به همراه خاموش کننده های دستی در زمینه اطفاء می باشد که باید توسط افراد مجرب و کارآزموده طراحی و مورد اجرا قرار گیرد تا بهترین راندمان را در موقع حریق از خود نشان دهد. این سیستم ها مبتنی بر تشخیص دود نشت گاز شعله که با نصب نمودن دتکتورهای متناسب با آن و اعلام خطر اتوماتیک توسط دستگاه مرکزی انجام می پذیرد.

 تعریف سیستم های اعلام حریق : از اینکه پس از وقوع آتش، رشد حریق به صورت نمایی می باشد اطلاع از وقوع حادثه و محل دقیق وقوع آن و سپس مطلع نمودن ساکنان و نیروهای آتش نشانی جهت تخلیه محل و به دنبال آن اطفاء حریق از نکات کلیدی و مهم برای رویارویی با آتش و مهار آن جهت تقلیل یافتن هرچه بیشتر خسارت احتمالی و نجات جان افراد می باشد که این امر توسط سیستم های اعلام حریق صورت می گیرد. توجه به این نکته نیز مهم است که با توجه به احتمال بوجود آمدن حریق و گسترش سریع آتش و اصل موفقیت مهار آتش که عبارت است از کشف سریع و به موقع حریق و دفع آن و از طرفی در اغلب بناها به غیر از بناهای مسکونی ساعات اشغال بنا کمتر از ساعات اشغال نشده می باشد و تجربه نشان داده که بیشتر آتش سوزی ها از ساعت 18 عصر تا 6 صبح اتفاق می افتد مطلع نشدن به موقع و در پی آن گسترش دامنه آتش ضرورت بیش از استفاده از سیستم های اعلام حریق را نمایان می سازد. سامانه های اعلام حریق که جزئی از شبکه های اطلاع رسانی به شمار می روند .خود بر حسب هدف اصلی آنها به دسته های ایمنی جانی افراد و یا محافظت از اموال تقسیم می شوند که برخی از این شبکه ها ممکن است هر دو هدف را تامین سازند به طور کلی این شبکه ها به نوعی با اعلام خطر نیاز به آغاز عملیات تخلیه و تلاش برای محدود ساختن آتش و اطفاء آن را هشدار می دهند.

تعریف سیستم های اطفاء حریق : مجموعه دستگاه ها و ابزار و وسایلی که جهت مهار و خاموش نمودن آتش در حوادث آتش سوزی به کار گرفته می شوند اطلاق می گردد.

عناصر تشکیل دهده سیستم های اعلام حریق: این سیستم ها علاوه بر سیم کشی های لازم الکتریکی شامل تعدادی از ادوات حساس کشف حریق یا همان دتکتورها می باشند که دارای انواع مختلف با کاربری های متفاوت بوده و به دستگاه های اعلام کننده صدادار،زنگ ها،آژیرها و همچنین تابلوهای دیداری control panel و... متصل می شوند. البته وسایلی نیز در بعضی اماکن(بیشتر در زمان گذشته ) نصب می گردید که  تنها با دست بکار می افتادند و زنگ خطر را به صدا در می آوردند.